Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Onkostenvergoedingen en de fiscus

Verstrekt u (vaste) kostenvergoedingen aan uw werknemers? Dan is het volgende voor u van groot belang. Kostenvergoedingen, en met name vaste kostenvergoedingen, zijn dikwijls onderwerp van discussie tijdens boekenonderzoeken. Niet zelden leidt dit tot procedures.

Let u dus goed op als u (vaste) kostenvergoedingen verstrekt. Zoals bekend is het onbelast verstrekken van (vaste) kostenvergoedingen gebonden aan strenge fiscale voorwaarden. Een van de voorwaarden voor een vaste kostenvergoeding is dat deze per kostencategorie naar aard en omvang gespecificeerd dient te zijn. Als tijdens een boekenonderzoek blijkt dat u een dergelijke onderbouwing niet heeft, dan kan de inspecteur van u verlangen dat u een kostenonderzoek houdt. U dient dan gedurende een bepaalde periode - meestal tenminste drie maanden - precies bij te houden welke kosten de werknemers maken en de bewijsstukken daarvan te administreren. Slaagt u er niet in om de vaste kostenvergoedingen te onderbouwen, dan zal de inspecteur oordelen dat de vaste kostenvergoeding die u heeft verstrekt, (deels) bovenmatig is en zal u een naheffingsaanslag loonheffingen opleggen. Een boete van 25% is hierbij niet ongebruikelijk.

 

NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl