Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Voorkom concessie beleid bij aanname nieuwe medewerkers

Vindt u het lastig om aan goed personeel te komen? Een troost: u bent niet de enige! Bijna 184.000 ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB) hadden in 2007 één of meer vacatures uitstaan. De grote vraag is alleen: hoeveel concessies wilt u doen om aan mensen te komen?
Kandidaten met te weinig papieren, te jong, te oud, ongemotiveerd of net-niet-in-het-team-passend. Toch aannemen en genoegen nemen met minder goed personeel? Of liever verder zoeken, net zo lang tot u de perfecte werknemer gevonden heeft? Een veelvoorkomend dilemma, helemaal nu de arbeidsmarkt aantrekt.
Werkgevers doen de meeste concessies op het vlak van ervaring en opleidingsniveau, zo blijkt uit onderzoek. Maar is dit wel verstandig? Steeds meer ondernemers zijn ontevreden over de motivatie, inzet en mentaliteit van sollicitanten. Wat heeft u aan werknemers die u meer stress geven dan dat ze wat opleveren? Hoe moeilijk ook, in beginsel vast houden aan de functie-eisen blijft het devies. Is dit lastig, vertrouw dan op uw intuïtie. Heeft u geen goed gevoel over een kandidaat, neem hem/haar dan niet aan. Heeft de kandidaat salariswensen of andere arbeidsvoorwaardelijke verwachtingen die feitelijk niet passen binnen uw salarishuis of arbeidsvoorwaardenpakket, realiseer u dan dat u bij het maken van uitzonderingen hierin, precedenten schept binnen uw organisatie. Het ‘onder de pet houden’ van afwijkende afspraken, blijkt vaak een illusie. Als u van mening bent dat u een reëel salaris kunt bieden met dito arbeidsvoorwaarden, houd hier dan aan gewoon aan vast. Door met regelmaat deze arbeidsvoorwaarden te benchmarken weet u waar u staat en wat reëel is. Een goed gesprek hierover bij de onderhandeling over arbeidsvoorwaarden, over de ratio’s achter de wensen van de kandidaat versus uw argumenten voor het aanbod, helpt vaak op gelijke golflengte te komen.

NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl