Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Brussel wil langer zwangerschapsverlof

Het minimale zwangerschapsverlof in alle EU-landen moet worden verlengd van veertien naar achttien weken, zo heeft de Europese Commissie vrijdag formeel voorgesteld aan de EU-landen en het Europees Parlement.

In Nederland is het verlof nu zestien weken, waarvan minstens vier weken voor de bevalling moeten worden
opgenomen.
Brussel stelt ook voor dat vrouwen meer vrijheid krijgen om te kiezen wanneer ze het zwangerschapsverlof opnemen: voor of na de bevalling. Bovendien moeten vrouwen recht houden op hun gehele salaris (zoals in Nederland), hoewel EU-landen dat ook mogen beperken tot het niveau van ziektegeld.
Het voorstel, waarvan delen vorige maand waren uitgelekt, moet voorkomen dat vrouwen hun baan moeten opzeggen voor het gezin. ,,Ons voorstel helpt vrouwen om werk en privéleven te combineren'', zei EU-commissaris Vladimir Spidla (Sociale Zaken). Momenteel werkt 65,5 procent van de vrouwen met thuiswonende kinderen, tegen 91,7 procent van de mannen.
De EU-commissaris wil tegelijk de kinderopvang in Europa verbeteren. Volgens hem is er nu een tekort. Een groot aantal vrouwen moet daarom noodgedwongen niet of parttime werken, stelt hij. Nederland voldoet bijna aan het doel om kinderopvang te kunnen bieden aan minstens 90 procent van alle kinderen tussen drie jaar en het ingaan van de schoolplicht. Een derde van de kinderen tussen 0 en 3 jaar moet opvang kunnen krijgen.

 NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl