Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Deeltijd-WW verlengd tot 1 april 2010

Zolang er nog geld over is in de deeltijd-WW kunnen bedrijven tot 1 april 2010 gebruik maken van de regeling. Aanvankelijk zou de WW-steun, waarmee bedrijven gedurende de economische crisis hun personeel minder kunnen laten werken, per 1 januari volgend jaar stoppen.

Maar verantwoordelijk minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maakte dinsdag de verlenging bekend in een opiniestuk in de Volkskrant, dat hij samen met staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) heeft geschreven.
Donner hoopt met de deeltijd-WW te voorkomen dat werkgevers nu door de crisis vakkrachten moeten ontslaan, terwijl ze weten dat ze die straks bij een aantrekkende vraag door economisch herstel weer hard nodig hebben. De recessie mag dan wel ,,officieel voorbij'' zijn, dat geldt volgens de minister en Klijnsma zeker niet op de arbeidsmarkt. In de Tweede Kamer is ook aangedrongen op verlenging van de deeltijd-WW, zolang er geld over is en nog gevreesd wordt voor ontslaggolven in onder meer de bouw.

Het gebruik van de deeltijd-WW is de laatste tijd meegevallen. Moest in juni de WW-steun nog worden opgeschort, omdat de vraag onverwacht groot was. Sinds de deeltijd-WW in juli is heropend met aangescherpte criteria doen bedrijven een minder groot beroep op de regeling en lijkt het budget niet op te gaan voor de jaarwisseling. Tot nu toe maken ongeveer 3800 bedrijven met bij elkaar zo'n 40.000 werknemers gebruik van de crisissteun.
Wel waarschuwt Donner dat de regeling niet te lang opengehouden moet worden. ,,Het remt de dynamiek, zeker als het aantal vacatures straks weer stijgt. Het beperkt bedrijven die wel kunnen groeien. Ook beperkt het de mogelijkheden voor mensen om over te stappen naar andere sectoren'', stelt hij.

Verder gaat de minister ervan uit dat werkgevers en vakbonden, die de afgelopen tijd aangedrongen hebben op verlenging van de deeltijd-WW, zich aan eerder gemaakte afspraken houden. Daarbij wijst hij op toezeggingen van de vakbeweging om mee te werken aan ,,een bescheiden loonontwikkeling'' en werkgevers die beloofd hebben banen beschikbaar te stellen voor langdurig werklozen en mensen met een handicap.

Bron ANP

 

NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl