Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Spaarloon valt in 2012 vrij

DEN HAAG (AFN) - Werknemers die meedoen aan de spaarloonregeling, kunnen hun opgebouwde tegoed vanaf 1 januari 2012 in z`n geheel opnemen. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft dat donderdag gemeld.

Het was al bekend dat de spaarloonregeling wordt afgeschaft. Maar het was nog niet duidelijk wanneer en hoe deelnemers hun opgebouwde tegoeden zouden kunnen opnemen.
Als werknemers hun spaarloon in één keer opnemen, heeft dat geen nadelige fiscale gevolgen. Maar het staat deelnemers ook vrij om het geld gewoon te laten staan. "Geen betutteling. Mensen zijn vrij te doen wat ze willen", aldus Weekers. Hij verwacht een positieve impuls voor de economie, maar heeft daar niet al te hoge verwachtingen van. "Maar alle beetjes helpen."

Spaarloonregeling
Via de spaarloonregeling kon jaarlijks maximaal 613 euro belastingvrij worden gespaard, waarbij geld naar een geblokkeerde bankrekening ging. De gespaarde bedragen moesten daar 4 jaar blijven staan. Het totaal bedrag aan spaarloon bedroeg eind 2010 bijna 2,8 miljard euro.
Het kabinet schrapt de spaarloonregeling om geld vrij te maken voor het verlagen van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent. Dat is bedoeld als impuls voor de vastgelopen woningmarkt.


 


 

NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl