Logo More Focus Human Resource Management
     

Home   |    Sitemap    |    Contact       
  HRM
advies op maat
HRM
interim
HRM
projecten
HRM
specifiek
 
 
Meer informatie over het bureau More Focus HRM services
Visie, missie en kernwaarden van More Focues HRM Services
De werkwijze van More Focues HRM Services
De klanten waar More Focus HRM services zich op richt
Onze tarieven
Waarom HRM in plaats van P&O?
Contactgegevens More Focus HRM Services
Fiscus start controle privé-gebruik zakelijke auto

Heeft u werknemers met een auto van de zaak die een 'Verklaring geen privé-gebruik auto' aan de Belastingdienst hebben afgegeven? Dan is het handig om te weten dat deze medewerkers binnenkort een controle krijgen.

De fiscus stuurt deze medewerkers momenteel een standaardbrief waarin de werknemer wordt gevraagd naar een rittenadministratie. Daarbij vraagt de Belastingdienst naar een afschrift van zowel de zakelijke als privé-agenda, de meest recente loonstrookjes, onderhoudsfacturen en het loonheffingennummer van de werkgever. Bij sommige bedrijven is het de P&O-afdeling die de onderhoudsfacturen bewaart. Dus in dat geval zullen er werknemers bij u aankloppen, evenals voor informatie over het loonheffingennummer het geval zal zijn.

Rechtmatig
Zoals u weet is het aan de werknemer om te bewijzen dat hij rechtmatig de 'Verklaring geen privé-gebruik auto' heeft verkregen. Blijkt dat dit niet het geval is, dan komen de gevolgen ook voor zijn rekening en hoeft dus niet u als werkgever naheffingen te vrezen. Als een werknemer kan aantonen dat hij per jaar minder dan 500 privé-kilometers rijdt, dan wordt niet zoals gewoonlijk 22% van de cataloguswaarde van zijn auto van de zaak bij zijn loon opgeteld. Uw werknemer mag zelf kiezen hoe hij dit gaat aantonen. Een rittenadministratie wordt veel gebruikt, maar is niet verplicht.

Bron: Hr rendement

NIEUWS
17/04/13   Mondriaan accoord
12/03/13   Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015
12/02/13    VVD en PvdA steunen uitstel invoering werkkostenregeling
   
  < Meer nieuws >
   
VACATURES M/V
Op dit moment zijn er geen vacatures

                    (c) 2006 - Morefocus i.s.m. Ilca Media          Morefocus - Postbus 20117 - 7302 HC Apeldoorn - M. 06 14 59 74 75 - F. 055 540 26 81 - info@morefocus.nl